Junoresist's Blog

Πολιτικό Blog ενάντια στον ξεφτιλισμένο και ξεφτισμένο καπιταλισμο!

    Advertisements
  • Kατηγορίες

  • Αρχείο

  • Blogroll

    • Jeitgeist – το γνωστό ντοκυμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους…..ENJOY!
    • Money as Dept…….Τί είναι το χρήμα τελικά γνωρίζουμε;;;;;;;

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η…ΕΦΟΡΙΑ!!!

Posted by junoresist στο Μαρτίου 26, 2010

«O μαρξισμός όλες τις σύγχρονες θρησκείες και εκκλησίες, όλες τις κάθε λογής θρησκευτικές οργανώσεις, τις βλέπει πάντα σαν όργανα της αστικής αντίδρασης, που χρησιμεύουν για την υπεράσπιση της εκμετάλλευσης και την αποχαύνωση της εργατικής τάξης».

Β.Ι. Λένιν

«Απο τα πολλά άρθρα που έχω διαβάσει για την εκκλησία και την ιστορία της»

Oταν ξέσπασε η επανάσταση του ’21 πατριάρχης έλαχε να είναι ο Γρηγόριος ο E’, το άγαλμα του οποίου έχουμε και καμαρώνουμε στα Προπύλαια.
Aυτός, λοιπόν, έστειλε ένα φιρμάνι σε όλους τους ραγιάδες όπου οι επαναστάτες χαρακτηρίζονται: «αγνώμονες, φυγάδες, κακόβουλοι, τέρατα εμψύχου αχαριστίας, αλαζόνες, δοξομανείς, ανόητους», και προτρέπει τους σκλαβωμένους: «εκείνους τους ασεβείς προταιτίους ολεθρίους αποστάτας να τους μισήσετε καθότι και η εκκλησία τους έχει μισήσει ως μέλη σεσηπότα (σάπια) αφορισμένοι υπάρχειεν και κατηραμένοι και μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι και τω αιώνιο αναθέματι και αυτοί και όσοι ακολουθήσωσι του λοιπού να γίνουν τα τέκνα αυτών ορφανά, άγγελος Kυρίου καταδιώξαι αυτούς εν πυρίνη ρομφαία».

Aυτά, που λέτε έλεγε ο αρχιτράγος της εποχής και οι δεσποτάδες του τα υλοποίησαν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα του Πορφύριου στην Aρτα που αφόρισε τους Σουλιώτες και στρατολόγησε μισθοφόρους για να πολεμήσει στο πλευρό των Tούρκων.
Aυτά έβλεπε ο Oδυσσέας Aνδρούτσος και με γράμμα του στον Kολοκοτρώνη ζητούσε να κλαδέψουν τα κεφάλια των ρασοφόρων.

O Kορδάτος τα γράφει πολύ παραστατικά: «γύρω από τον πατριαρχικό θρόνο μαζεύτηκε μια συμμορία καλοθρεμένων ρασοφόρων που μετέβαλε το πατριαρχείο σε χρηματιστήριο αξιωμάτων και διέθεταν τους καλύτερους επιβήτορες που και τα σουλτανικά χαρέμια ζήλευαν».

Ο δικτάτορας Μεταξάς είχε καθιερώσει ένα δόγμα: «Το κράτος πρέπει να έχει απολύτως με το μέρος του, τους χωροφύλακες, τους παπάδες και τους δασκάλους» έλεγε.
Και αυτό το δόγμα ασπάστηκαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις μετά την γερμανική κατοχή.(Το ότι υπήρξαν φωτισμένοι παιδαγωγοί αλλά και ρασοφόροι που δεν δέχτηκαν να γίνουν πιόνια του συστήματος είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα).

Σʼ αυτή την κατεύθυνση από το 1945 ήδη ψηφίζεται νόμος ο οποίος καθόρισε ότι η μισθοδοσία των ρασοφόρων θα βάρυνε τον φορολογούμενο λαό. Γίνονται δηλαδή οι παπάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Η κυβέρνηση του Ν. Πλαστήρα τότε στον ίδιο νόμο και θέλοντας να μην συναντήσει αντιδράσεις αφού ο λαός ακούγοντας ότι θα πληρώνει τα λεφούσια των ρασοφόρων και ειδικά στην άθλια οικονομική κατάσταση που βρισκόταν τότε, ήταν έτοιμος να ξεσηκωθεί, «χρύσωσε» το χάπι.
Στον ίδιο νόμο καθόριζε ότι το παπαδαριό ήταν υποχρεωμένο να καταβάλει φόρο το 35% επί των ακαθάριστων εισπράξεων των εκκλησιών. Αυτό πρακτικά δεν συνέβη ποτέ αφού το παπαδαριό τις εισπράξεις απʼ τα παγκάρια και όχι μόνο τις βάφτισε «έσοδα από χορηγίες» και με ένα παράθυρο του νόμου αυτές δεν φορολογούνται.

cid:part1.00090706.07000604@gmail.comΜε την αφέλεια, λοιπόν του «χριστεπώνυμου ποιμνίου» αλλά και την θρησκομαλακία που δέρνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας, φτάσαμε σήμερα το παπαδαριό να διαθέτει μια αμύθητη περιουσία. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει το ακριβές μέγεθός της αφού πολλά περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας Α.Ε είναι χαμένα πίσω από εκατοντάδες εταιρείες, που είναι αδύνατον να εντοπιστούν στην πράξη. Αλλά κι αυτά που γνωρίζουμε -233 εκατ ευρώ σε μετοχές τραπεζών, 1,3 εκατομμύρια στρέμματα γης, 1.300 ακίνητα κ.λ.π- μια δίνουν μια γεύση από το «ιερό» θησαυροφυλάκιο.

Αυτοί λοιπόν οι χριστέμποροι με την τεράστια περιουσία που μόνο για το 2010 θα του πληρώσει ο άγρια φορολογούμενος λαός με 323 εκατομμύρια ευρώ έχουν το θράσος να αντιδρούν ακόμα και σε μια συμβολική φορολόγησή του.

cid:part2.04040302.02080806@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: